برگزاری نشست ستاد هماهنگی برگزاری ششمین دوره‌ی آموزشی توانمند سازی مربیان طرح ملی “بسیج همگام با کشاورز”+تصاویر
برگزاری نشست ستاد هماهنگی برگزاری ششمین دوره‌ی آموزشی توانمند سازی مربیان طرح ملی “بسیج همگام با کشاورز”+تصاویر
ستاد هماهنگی برگزاری ششمین دوره‌ی آموزشی توانمند سازی مربیان طرح ملی بسیج همگام با کشاورز در راستای برنامه‌ی جهش تولید محصولات راهبردی و مزیت‌دار و خودکفایی در تولید گوشت قرمز به همت سازمان بسیج جامعه‌ی کشاورزی سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد تشکیل شد.

به گزارش صبح دنا در ابتدای این جلسه، سروان غلامی (مسئول سازمان بسیج جامعه‌ی کشاورزی استان)اهداف جلسه را مختصر بیان کرد و از فعالیت های انجام شده توسط این سازمان، گزارشاتی ارائه داد.

وی در ادامه آماری از سامانه‌ی رصد و وضعیت مربیان (مربیان فعال سطح زیر کشت هر مربی در هر شهرستان) و از تشکیل میز تخصصی و رفع محدودیت ها در دوره های پیش‌رو خبر داد.

سروان غلامی با بیان اینکه،از دیدگاه ولی امر مسلمین جهان حضرت امام خامنه ای مد ظله…، یکی از ضرورت های بخش کشاورزی و بنگاه های اقتصادی یادگیری مداوم است؛ هم یادگیری آموزشی و هم یادگیری تجربه،افزود: سازمان بسیج جامعه کشاورزی سپاه فتح استان در راستای تحقق این امر، اقدام به تشکیل ستاد آموزش و توانمندسازی مربیان خود با حضور اساتید خبره ، کارشناسان خبره و کشاورزان نمونه استانی و شهرستانی و مدیران دستگاه های متولی امر از جمله سازمان جهاد کشاورزی، مدیریت ترویج و هماهنگی کشاورزی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی، اداره دامپزشکی و …. در دو بخش عمومی ( امنیت غذایی، مهارت های تسهیلگری، مباحث فرهنگی، تربیتی و …) و تخصصی محصولات راهبردی گندم، جو، برنج، ذرت و کلزا ؛ محصولات مزیت دار سیب، گردو و مرکبات و همچنین خودکفایی در تولید برخی از این محصولات کرد.

وی گفت: این آموزش ها با توجه به تقویم زراعی و دامی از زمان شروع عملیات زراعی تا پایان فصل زراعی به صورت مستمر و مداوم صورت خواهد گرفت.

غلامی در ادامه خلاصه ای از اقدامات ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ سازمان بسیج جامعه کشاورزی سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد را بیان نمودند:

الف) کمک به خودکفایی در ۵ محصول راهبردی «گندم، جو، کلزا، ذرت و برنج»:
۱) تحت پوشش قرار دادن ۷۸۲ دارای جمعیت بالای ۵۰ خانوار در طرح ملی بسیج همگام با کشاورز
۲) تعداد مربیان فعال در طرح ملی بسیج همگام با کشاورز: ۳۲۰ مربی
۳) سمپاشی باغات مرکبات علیه کنه قرمز مرکبات: در سطح ۱۰۰ هکتار و همچنین سمپاشی باغات مردم زلزله رده‌ی سیسخت بصورت رایگان با سطح بیش از ۷۰ هکتار به مدت ۳ روز
۴) کارگروه علمی، تحقیقاتی و پژوهشی: در سطح ۵۰ هکتار
۵) توزیع کود رایگان اوره به میزان ۲۴ تُن، توزیع کود رایگان سوپر فسفات به میزان ۱۶ تن و همچنین توزیع کود رایگان گوگرد با همکاری بنیاد علوی به میزان ۸ تن.
۶) کمک به کاشت و توسعه گیاهان دارویی در زیستگاه طبیعی در سطح ۱۳۰ هکتار
۷) اجرای طرح bds گندم دیم (مزارع نمونه) با کمک بنیاد علوی و جهاد کشاورزی، ۱۲۰ قرارداد و پوشش ۲۰۰ هکتار
۸) توزیع کود رایگان کودمایع به میزان ۳۰۰ لیتر با همکاری بنیاد علوی
۹) ایجاد ۱۳ مزرعه نمونه الگویی و تحقیقاتی
و…

ب) کمک به خودکفایی گوشت قرمز:

۱) واکسیناسیون طیور: ۱۲۴ هزار قطعه طیور
۲) واکسیناسیون دام: ۱۲۴ هزار رأس
۳) معایته دام های سبک و سنگین: ۶۶۲۲۰ رأس
۴) اصلاح نژاد دام های سبک نژاد رومانوف و بزسانن: ۱۲۰ رأس
۵) آموزش و مهارت آموزی ۳۰۰ دامدار، برگزاری دوره های آموزشی مربیان و آموزش تخصصی ۱۸۰ نفر
و…

ج) کمک به ارتقاء بهره‌وری در تولید گیاهان دارویی و تخصیص ۲۰ میلیارد ریال اعتبار شناور ۴ درصد جهت ترغیب و تشویق کشاورزان به کشت گیاهان دارویی و همکاری در کشت، نظارت، مشاوره و آموزش گیاهان دارویی

د) تشکیل ۸ میزگرد تخصصی با حضور مدیران بهش کشاورزی و منابع طبیعی در سطح استان و شهرستان ها و کمک در تشکیل شرکت های ملی دانش بنیان بخش کشاورزی به تعداد ۹ شرکت

🔸 همچنین سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در بخش اشتغالزایی فعالیت های مستمری از جمله:
بازدید و حمایت از عرصه های اقتصاد مقاومتی و مشاغل خانگی به تعداد ۶۴ مورد، کمک به اشتغال فارغ‌التحصیلان بخش کشاورزی به تعداد ۲۵ مورد، آموزش و مهارت آموزشی و معرفی جهت دریافت تسهیلات مشاغل خانگی به تعداد ۶۴۰ مورد، آموزش و مهارت آموزی سربازان وظیفه و صدور گواهینامه پایان دوره و معرفی جهت دریافت تسهیلات به تعداد ۱۳۰ مورد و…

سازمان بسیج جامعه کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد در امور فرهنگی، جهادی مذهبی و کمک های مؤمنانه فعالیت هایی نظیر همچون، تولید و توزیع بیش از ۴ هزار ماسک بهداشتی، برپایی ۳۰ ایستگاه غربالگری، اعزام گروه جهادی جهت انجام خدمات پزشکی به تعداد ۶۰۰ نفر، معاینه رایگان ۱۶۰ نفر توسط پزشک عمومی، شرکت در اطفاء حریق مزارع و جنگل‌ها به تعداد ۲۰ مورد، تعویض شبکه قدیمی برق و بهره‌مندی ۳۳۰ خانوار از نعمت برق، کمک به بیماران دیابتی مناطق زلزله زده‌ی سیسخت ۱۴ مورد بسته معیشتی و کارت هدیه به ارزش ۲ میلیون ریال، تأمین و اهداء ۱۰ سرویس مصالح ساختمانی، تهیه گوشی تلفن همراه برای دانش آموزان، تهیه ۵ هزار پرس غذا و توزیع بین نیازمندان، کمک و مساعدت مالی به ۶ خانوار دارای بیماری های صعب‌العلاج و معلول جسمی، مرمت سازی منزل نیازمندان، تهیه کتاب های کمک درسی کنکور، توزیع بسته های کمک معیشتی هر کدام به ارزش ۳ میلیون ریال و ۵۰۰ بسته و…

حجت‌الاسلام اکبر ظهرابی (مسئول حوزه‌ی نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان جهاد کشاورزی) به اهمیت و ارزش کشاورز و کار جهادی و انقلابی در کشاورزی تاکید داشتند؛ چراکه امنیت غذایی، تأمین مایحتاج غذایی مردم و اقتصاد کشاورزی از ضروریات اول یک کشور است.

وی افزود: اقتصاد کشاورزی، بخشی کاربردی از علم اقتصاد است که به بکارگیری نظریه ‌های مختلف اقتصادی برای بهینه کردن تولید و توزیع غذا و مواد خوراکی می‌پردازد.

حجت الاسلام ظهرابی خاطر نشان کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت مدیریت و اقتصاد کشاورزی، این عامل به عنوان شرط کافی تولید تلقی می‌گردد؛ بنابراین به منظور تولید کشاورزی مطلوب و بهینه، وجود عوامل فیزیکی (زمین، بذر، آب و نیروی کار) و غیر فیزیکی (که ریشه در مدیریت و اقتصاد کشاورزی دارند) تولید در کنار یکدیگر لازم و ملزوم هم هستند.

در ادامه وی با اشاره به اینکه رهبر حکیم انقلاب در سخنان خود همیشه نگاه ویژه ای به کشاورزی دارند و دستگاه کشاورزی را بسیار مهم خطاب می‌نمایند و به فرموده‌ی ایشان، امنیت غذایی برای کشوری بزرگ، پر جمعیت، و دارای اهداف بلند، بسیار مهم است و در دین میین اسلام نیز، هم با توجه و هم با دقت تخصصی نسبت به کشاورزی توجه شده است و حدیث پر معنا و پر نفهمی نیز در مورد کشاورزان نقل شده است:
«الزراعون کنوز الله فی ارضه»
یعنی کشاورزان کسانی هستند که گنجینه های خداوند در زمین را استخراج می‌ کند.

وی بیان کرد: از آنجا که یکی از اساسی ترین امور در سطح کلان کشور، کشاورزی و محصولات کشاورزی است؛ لذا وجود سیاست های ثابت، ماندگار و قابل پیگیری بسیار حائز اهمیت است و در واقع از محوریت های اصلی این جلسه نیز همین مقوله بود که کشاورزان نمونه‌ی استانی حاضر در این جلسه به آن اشاره داشتند و مسئولان امر باید نسبت به آن پیگیری ها و همکاری های لازم را مبذول نمایند.

از دیگر دغدغه ها و موارد بیان شده در این جلسه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱) حل مشکلات مربوط به تنش های آبی
۲) تهیه ادوات کشاورزی و تهیه نهاده ها
۳) زمان بندی صحیح توسط مسئولان جهت اعطای تسهیلات و حل مشکلات کشاورز
۴) بالا بردن سطح دانش، آموزش و آگاهی های کشاورزی

کشاورز (رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی) مقوله‌ی «دانش فنی» را بیان نمودند و در ادامه فرمایشات خود، یکی از دلایل عدم پیشرفت در برخی از قسمت های کشاورزی را، کم بودن سطح دانش فنی میان کشاورزان دانستند. همچنین ایشان اشاراتی به روش کاشت صحیح، کندن گوده‌ی نهال به روش صحیح و جلوگیری از توزیع نهال آلوده داشتند.

در ادامه این جلسه محمد امیری (مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی) از تاسیس استودیوی کشاورزی جهت آموزش مجازی به کشاورزان خبر دادند و ضمن اشاره به دو برابر شدن تعداد مراکز جهاد کشاورزی در استان و جذب ۲۷۴ کارشناس مجرب در حوزه‌ی ترویج کشاورزی، قطعه بندی اراضی کشاورزی، پهنه‌بندی، خرید تضمینی محصولات و… عنوان داشتند که اطلاعات لازم در هر زمینه را در اختیار بسیج کشاورزی قرار داده اند و حدود ۱۰۰ سی‌دی آموزشی و ۲۷۰۰ نشریه بارگذاری شده در سامانه ای که در اختیار عزیزان است، موجود می‌باشد و از ادامه ی همکاری های بیشتر گفتند و همچنین از همکاری های سپاه فتح استان کهگیلویه و بویراحمد با این نهاد تشکر و قدردانی نمودند.

همچنین امید جمشیدی (معاون سلامت دامپزشکی استان) از تأمین واکسیناسیون در اردو های جهادی و تأمین اساتید مجرب و خبره جهت برگزاری دوره های آموزشیِ بهره‌برداران در زمینه‌ی دامداری و خودکفایی در تولید گوشت قرمز، عناوینی بیان کرد.

در این جلسه که کشاورزان نمونه‌ی استانی نیز حضور داشتند، از گلایه ها به نهاد های نظارتی در بخش کشاورزی صحبت به میان آمد و آقای جعفر کریمی (کشاورز نمونه ی استانی) از تعطیلی پمپاژ های آب منطقه ای و ریزش صد ها تُن از محصولات کشاورزی در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ و کمبود هماهنگی ها در تنظیم زمان‌بندی جهت اعطای تسهیلات و دیگر موارد مورد نیاز، انتقاد داشتند.

مختار وفا اصل از دیگر کشاورزان نمونه‌ی استانی در راستای تکمیل عرایض آقای کریمی، بحث زمان را بررسی کردند و انتقاداتی از جمله اینکه در وضعیت بحران آبی، جهاد کشاورزی همکاری های لازم را با کشاورزان داشته باشند.

در این جلسه فخرالدین رضایی (مسئول سازمان بسیج رسانه‌ای استان) از سنتی بودن بخش کشاورزی در برخی نقاط استان گفتند و اینکه باید آموزش ها پیگیری شوند. همچنین ایشان نسبت به تعطیل شدن خبرگزاری ایرانا (خبرگزاری بسیج در جهاد کشاورزی استان) انتقاداتی داشتند و از ظرفیت رسانه و بالأخص خبرگزاری ها جهت مطالبه‌گری کشاورزان گفتند.

در ادامه‌ی نشست سرهنگ محمود مدنیان (مسئول طرح و برنامه های مالی سپاه) از دغدغه های کشاورزان و لزوم به حداقل رساندن این دغدغه ها گفتند و از آمادگی کامل این نهاد جهت کمک به کشاورزان خبر داد.

بهرام شرفی ( از فعالان و کارکنان فضای مجازی سپاه) از طراحی و تکمیل نرم افزاری که در بخش کشاورزی میتواند به کشاورزان عزیز کمک کند، خبر دادند و از ظرفیت بالقوه‌ی رسانه های مجازی جهت افزایش سطح آگاهی کشاورزان بیاناتی داشتند و از آمادگی این نهاد جهت پوشش اخبار و دغدغه های کشاورزان با بازدید روزانه ۸ اِلیٰ ۹ هزار نفر در نرم افزار و فضای مجازی خبر داد.

در جمع بندی این جلسه، سرهنگ ارسلان‌جو (مسئول ستاد تخصصی بسیج اقشار) که ریاست جلسه را هم برعهده داشتند، ضمن تشکر و قدردانی از تشریف فرمایی حضار، از مدنظر قرار دادن و پای کار آمدن دیگر مسئولان و نهاد های مربوطه جهت رفع محدودیت ها و مشکلات عدیده‌ی کشاورزان در جلسات آتی گفت.

همچنین وی خبر از تشکیل کارگروهی جهت کمک به تشکیل دولت اسلامی در ستاد تخصصی بسیج اقشار دادند که میتواند با بکار گیری قابلیت ها و ظرفیت های موجود، در این مسیر مثمرثمر باشند.

در پایان نیز، با ارائه‌ی لوح تقدیر، از مسئولین فعال قدردانی شد.
از آقایان ارسلان‌جو (مسئول ستاد تخصصی بسیج اقشار)، هاشمی (مسئول دفتر حوزه‌ی نمایندگی ولی‌فقیه در شهرستان بویراحمد)، سروان غلامی (مسئول بسیج جامعه‌ی کشاورزی استان) و امیری (مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی) تشکر و قدردانی شد.