درخواست ۱۰۰ هزار دانش‌آموز برای لغو امتحانات حضوری/امتحانات نهایی حضوری برگزار میشود؟
درخواست ۱۰۰ هزار دانش‌آموز برای لغو امتحانات حضوری/امتحانات نهایی حضوری برگزار میشود؟
در شرایطی که تعداد زیادی از دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان درخواست دارند که امتحانات پایه‌های نهم و دوازدهم در شرایط کرونایی به صورت حضوری برگزار نشود، مسؤولان آموزش و پرورش عنوان کردند که حتی اگر این امتحانات را به زمان دیگری موکول کنند اما حضوری برگزار می‌شود.

به گزارش صبح دنا، این روزها آمار مبتلایان و مرگ و میر ناشی از این ویروس، دوباره سیر صعودی گرفته است و حتی در مناطقی که رنگ کرونایی کمرنگ می‌شود باز امکان تغییر رنگ و بازگشت به شرایط حاد، به فاصله کمی وجود دارد؛ انگار کرونا با رنگ‌هایش در حال بازیست. یک روز آبی، یک روز زرد، یک روز نارنجی و یک روز قرمز. گاهی هم سیاه سیاه می‌شود.

سیما سادات لاری سخنگوی وزارت بهداشت در این خصوص گفت: «بر اساس بررسی‌های انجام شده از اول تا هشتم اردیبهشت ۱۴۰۰، درصد استفاده از ماسک در اماکن عمومی در این بازه زمانی به طور متوسط در کشور به میزان ۶۲.۴۵ درصد گزارش شده است و میزان رعایت فاصله‌گذاری در اماکن عمومی نیز به طور متوسط در کشور ۶۱.۰۹ درصد بوده است».

به عبارت دیگر ۳۸ درصد مردم از ماسک استفاده نمی‌کنند و حدود ۳۹ درصد نیز فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت نمی‌کنند و این موضوع حاکی از این است که همچنان خطر وجود دارد؛ حالا در چنین شرایطی که آموزش و پرورش قصد دارد که امتحانات دانش‌آموزان را در برخی پایه‌ها به صورت حضوری برگزار کند.

امتحانات سرنوشت‌ساز

استدلال آموزش و پرورش این است که چون امتحانات پایه نهم و پایه دوازدهم در زندگی دانش‌آموزان سرنوشت‌ساز هستند پس باید این امتحانات به شکل حضوری برگزار شود تا عدالت ایجاد شود.

مرغی که یک پا دارد!

به رغم اینکه درخواست‌ها برای لغو برگزاری حضوری امتحانات نهم و دوازدهم، لحظه به لحظه بیشتر می‌شود اما مسؤولان آموزش و پرورش استناد به مصوبه شورای عالی این وزارتخانه دارند که بر اساس مصوبه آن، امتحانات حضوری در پایه‌های نهم و دوازدهم حضوری خواهد بود.

محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پویش «لغو امتحانات حضوری پایه نهم و دوازدهم» که یکی از ۱۰۰ پویش در این رابطه است، گفت: «جای نگرانی نیست و با تمام توجه، موضوع دانش‌آموزان را پیگیری می‌کنیم؛ جلسه‌ای را در هفته آینده با ستاد ملی کرونا و قرارگاه داریم و وضعیت را مرور می‌کنیم؛ اگر تغییراتی لازم باشد، تغییر می‌دهیم».

وی ادامه داد: «حکم قانونی این است که امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری برگزار شود و علتش هم این است که منفعت دانش‌آموزان از این طریق بهتر حاصل می‌شود، اطمینان بخش‌تر است و آرامش بیشتری خواهند داشت. اما اگر در زمان برگزاری امتحانات، با محدودیت مواجه شویم، تصمیم دیگری خواهیم گرفت یعنی ممکن است زمان برگزاری امتحانات این دو پایه را به تأخیر بیندازیم».

حالا نوبت مجلس است؛ این گوی و این هم میدان

بر اساس پیگیری‌های فارس من که موضوعات در صورت کسب بیش از ۵۰ هزار امضا، در صحن مجلس مطرح می‌شود، دیگر حالا نویت مجلسی‌هاست تا ببینیم آیا این خواسته دانش‌آموزان را می‌توان پیگیری کرد یا مثل سال گذشته، امتحانات دو پایه نهم و دوازدهم به شکل حضوری برگزار می‌شود.

البته برخی نمایندگان مجلس چون علی کریمی فیروزجایی عضو هیأت رئیسه مجلس پیگیر ماجرا بودند و حتی به وزیر آموزش و پرورش نامه نوشتند و خواستار عدم برگزاری حضوری امتحانات در شرایط فعلی کرونایی شدند اما آموزش و پرورش از تصمیم خود برنگشته است.

در هر حال به نظر می‌آید فعلا زور امتحانات نهایی و پایه دوازدهم به کرونا نرسیده است و با این حساب، باید دید در این فضای نگران از بابت شرایط کرونایی، ستاد کرونا و مجلس در تعامل با آموزش و پرورش چه تصمیمی خواهند گرفت.