نامزدها و هواداران آنها از دامن زدن به هیجان های نامعقول پرهیز کنند
نامزدها و هواداران آنها از دامن زدن به هیجان های نامعقول پرهیز کنند
زمان رسمی تبلیغات انتخاباتی نامزدهای یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از بامداد امروز ۲۴ بهمن ماه جاری آغاز شد و مجریان و دست اندرکاران انتخابات در سه حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا، کهگیلویه چرام، لنده و بهمئی و باشت و گچساران در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز تدابیر و توصیه های لازم قانونی را به نامزدها و هواداران آنها برای ایجاد آرامش و جلوگیری از هرگونه تنش و التهاب گوشزد کرده اند.

صبح دنا،فرماندار شهرستان بویراحمد نیز در همین زمینه از نامزدها و هواداران آنها خواست تا از هر گونه سخنان، تحرکات و رفتارهای تبلیغاتی که منجر به التهاب و تحریک تعصبات و هیجان های نامعقول در جامعه می شوند پرهیز کنند.

شاهرخ کناری امروز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به ایجاد بستر و زمینه لازم برای تبلیغات نامزدها بر اساس عدالت و در چارچوب قانون در این حوزه انتخابیه گفت: یکی از نکات اساسی که نامزدها و هواداران آنها باید به طور جد از آن پرهیز کنند، دامن زدن به بحث های قومیتی و طایفه ای به عنوان یک سنت ناروا ، نامعقول و التهاب آفرین است.

وی با بیان اینکه تدابیر و راهبردهای لازم برای برگزاری یک انتخابات سالم، قانونمند وپرشور در استان و شهرستان بویراحمد فراهم است، تاکید کرد: یکی از شاخص های اساسی در این راستا حرکت بر مدار قانون توسط نامزدها و هواداران انهاست که تجلی و تبلور اساسی این قانونمداری نیز در جریان تبلیغات انتخاباتی است.

وی تصریح کرد: دستگاه های ناظر، امنیتی و اطلاعاتی و قضایی نیز به طور دقیق تمامی فضاهای حقیقی و مجازی در تبلیغات نامزدهای انتخاباتی را رصد می کنند.

کناری همچنین به مردم این حوزه انتخابیه اطمینان داد که انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در دوم اسفندماه جاری این شهرستان در کمال قانونمداری، امانتدارانه و صیانت و حراست از تک تک آرای مردم برگزار خواهد شد.

اسامی نامزدهای تایید صلاحیت شده در حوزه انتخابیه بویراحمد و دنا شامل محمد بهرامی، حمید واحدی، محمود رضوان‌فر، نادر منتظریان، رحیم سبحان‌زاده، غلام محمد زارعی، مهدی روشنفکر، احسان قنواتی و دانیال دانشی هستند.

بر اساس ماده ۶۵ قانون انتخابات مصادیق زیر در فعالیت‌های تبلیغاتی انتخابات توسط نامزدها، احزاب و گروه‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی جرم است و متخلفان علاوه بر مجازات‌های مقرر در قوانین مربوطه به مجازات درجه ۶ قانون مجازات اسلامی به استثنای حبس نیز محکوم می‌شوند:

۱_ اقدامات مغایر امنیت ملی نظیر تفرقه قومی و مذهبی.

۲_ دادن وعده‌های خارج از اختیارات قانونی توسط نامزدها.

۳_ هرگونه تخریب، هتک حرمت و حیثیت نهادها، افراد و یا نامزدها از سوی نامزدهای انتخاباتی.

۴_ نوشتن، اظهار و انتشار مطالبی که در قوانین مربوطه جرم شناخته شده است.

۵_ دیوارنویسی.

۶_ تخریب یا پاره کردن عکس و دیگر آثار تبلیغاتی نامزدها در مهلت قانونی تبلیغات که در محل‌های مجاز الصاق شده و یا قرار گرفته باشد.

۷_ نصب یا توزیع کلیه اقلام و آثار تبلیغات انتخاباتی تهیه شده بدون رعایت مفاد این قانون و فاقد نام و هویت تهیه‌کننده.

۸_ استفاده از آثار تبلیغاتی متضمن موارد مغایر عفت عمومی و یا موازین شرع.

۹_ اخلال و برهم زدن اجتماعات و سخنرانی‌های قانونی و تعرض به ستادهای انتخاباتی نامزدها.

۱۰_ استفاده از کاروان‌های تبلیغاتی و استفاده از بلندگو در خارج از محیط سخنرانی.

۱۱_ استفاده از حمایت و امکانات بیگانگان اعم از مالی و غیرمالی در تبلیغات و فعالیت‌های انتخاباتی.